Försäkringskassan företag

Företagare – Försäkringskassan

Företagare med FA‑skatt – kombinatörer. Information för dig som är godkänd för FA‑skatt och är både anställd och har eget företag.

Försäkringsinformation för dig som är företagare, har egen firma, eget handelsbolag, kommanditbolag, har aktiebolag eller är egenanställd.

Arbetsgivare – Försäkringskassan

Arbetsgivare

Vad du som arbetsgivare ska göra om en medarbetare är sjuk, får en arbetsskada eller behöver vårda en närstående.

Aktiebolag – Försäkringskassan

11 jan. 2023 — Du som arbetar i ditt eget aktiebolag räknas som anställd i ditt företag och har samma rätt till ersättning som andra anställda.

Information för dig som är anställd i ditt egna aktiebolag om hur SGI beräknas när du ansöker om till exempel föräldrapenning, sjukpenning eller VAB.

Sjukanmäl medarbetare – Försäkringskassan

Sjukanmäl medarbetare

Det behöver medarbetaren själv meddela Försäkringskassan. Om du vill ladda upp en xml-fil med sjukanmälningar behöver du först logga in.

Matomo

E-tjänster för arbetsgivare – Försäkringskassan

E-tjänster för arbetsgivare

E-tjänst där du kan anmäla en arbetsskada till Försäkringskassan och Arbetsmiljöverket på samma gång. Du behöver inte logga in.

Kom igång med e-tjänsterna för arbetsgivare

Med Försäkringskassans e-tjänster kan du snabbt anmäla olika uppgifter och … Du som är arbetsgivare behöver ansluta ditt företag till e-tjänsterna för …

Kontakta Försäkringskassan

Kontakta Försäkringskassan – Försäkringskassan

Här hittar du kontaktuppgifter till Försäkringskassan. Du kan ringa oss på 0771-524 524.

Enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag

Enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag – Försäkringskassan

29 sep. 2022 — SGI betyder sjukpenninggrundande inkomst och är ett belopp som räknas fram av Försäkringskassan utifrån hur mycket du tjänar per år. För dig som …

Här kan du som är företagare läsa om hur din ersättning och SGI (sjukpenninggrundande inkomst) beräknas när du ansöker om till exempel föräldrapenning, sjukpenning eller VAB.

Logga in – Försäkringskassan

Logga in

Hjälp att logga in – för arbetsgivare. Anslutning och behörighet. För att kunna använda e-tjänsterna för arbetsgivaren behöver ditt företag vara anslutet till …

Sjukpenning för dig med enskild firma – Försäkringskassan

1 feb. 2023 — Om ditt företag är nystartat, det vill säga att det registrerades för som mest 36 månader sedan, gäller särskilda regler. Då kan du ha rätt …

Sjukpenning är pengar du kan få om du inte kan arbeta för att du är sjuk.

Keywords: försäkringskassan företag, försäkringskassan egen företagare